SOFIELUNDS FOLKETS HUS

Husets

HISTORIA

Föreningen Sofielunds Folkets Hus har varit verksamma sedan 1990 och har hittat sin plats i den gamla folkskolan på Rolfsgatan 16. Huset byggdes 1902 och har sedan dess genomgått stora förändringar, bl. a. har innergården glasats in och skapat helt nya rum för malmöborna att samlas i.

Föreningen är ideell och har som mål att fungera som mötesplats och kulturhus för inte bara invånarna i Sofielund och Södra innerstaden, men hela Malmö. Vi vill ha en långsiktig hållbar profil såväl socialt, kulturellt, ekonomiskt som ekologiskt. Vi välkomnar olika organisationer, föreningar och privatpersoner till att hålla sin verksamhet så som studiecirklar för dans, språkträning, sömnad, körsång, men även konferenser och event. Idag har även Glokala Folkhögskolan samt Kastanjeskolan daglig verksamhet i huset.

Syftet med vårt Folkets Hus är att människor skall få möjlighet att bryta sin isolering och få en meningsfull fritid. Vi är politiskt och religiöst obundna och välkomnar därför alla att mötas och känna samhörighet.


Här pågår olika verksamheter för såväl äldre som yngre, vi arrangerar konstuställningar, evenemang, många föreningar använder våra lokaler för sång, dans, yoga, tai-chi, qi gong och andra sammankomster.


Vill man, kan man självklart hyra lokaler hos oss, både för enstaka möten, studiecirklar eller event, eller regelbundet, terminsvis t ex genom ABF.

Blanketter samt

INFORMATIONBoka våra lokaler på


boka@sofielundfolketshus.se

Besök oss på

Rolfsgatan 16


Öppettider på vardagar:

17.00 - 22.00


Skriv till oss på


sfh@sofielund.org


Säg hej till oss på

Facebook och Instagram

© Copyright. All Rights Reserved.